Bakst/matlaging
Innlevering
Sted: Skolekjøkkenet
Tid: Lørdag 23. november, kl 09-10
Solsikken og alle klasser har fått tildelt én ting de skal lage fra «Bakst/matlaging» listen. Du står fritt til å lage din egen oppskrift innenfor kategorien du har fått tildelt, men noen får en oppskrift de må følge. Denne ligger som en link i listen.
Allergier: Hvis du er allergisk, så bak noe du selv kan spise. Eks: Tåler du ikke gluten, så lag noe glutenfritt.
All mat må også merkes med ingredienser pga. allergier.
Husk å merke fat med navn og klasse.
Hva skal du lage?
Har du ett barn ved skolen eller i barnehagen så lager maten til Solsikken eller klassen din.
Har du flere barn i Solsikken så lager du maten til ditt yngste barn i Solsikken.
Har du flere barn på skolen så lager du maten til ditt yngste barn på skolen.
Har du barn på skolen og i Solsikken, skal du lage maten til ditt yngste barn på skolen.
Her er oversikten over hva som skal lages i Solsikken og hver klasse:
Solsikken
Solhatten: Linsesuppe
Mengde: 10 porsjoner pr. foreldrepar
Oppskrift Linsesuppe
Maria Gullsko: Linsesuppe
Mengde: 10 porsjoner pr. foreldrepar
Oppskrift Linsesuppe
Blåklokken: Linsesuppe
Mengde: 10 porsjoner pr. foreldrepar
Oppskrift Linsesuppe
Linnea: Boller
Mengde: 24 stk pr. foreldrepar
Epleblomsten: Boller
Mengde: 24 stk pr. foreldrepar
1A: Salat
Mengde: 1 stor salatbolle pr. foreldrepar
1B: Foccaccia
Mengde: 1 langpanne pr. foreldrepar
2. klasse: Pepperkaker på pinne eller i tråd. Trenger Glutenfrie også!
Mengde: 24 stk pr. foreldrepar
Husk å merke hvis de er glutenfrie!
3. klasse: Kanelboller
Mengde: 24 stk pr. foreldrepar
4. klasse: Pai med kjøtt
Mengde: 1 langpanne pr. foreldrepar
5A: Pai, vegetar
Mengde: 1 langpanne pr. foreldrepar
5B: Kake i langpanne
Mengde: 1 stk pr. foreldrepar
6A: Fin kake (IKKE langpanne)NB! Vi trenger 2 kaker som er glutenfrie.
Mengde: 1 stk pr. foreldrepar
NB! Det er viktig at kaken blir bakt dagen før og står kjølig over natten. I fjor ble en del kaker ødelagt fordi kremen smeltet og rant utover. Hvis ønskelig kan pynt leveres i en boks ved siden av, så pyntes den av vaktene på Wienerkafeen.
6B: Fin kake (IKKE langpanne)
Mengde: 1 stk pr. foreldrepar
NB! Det er viktig at kaken blir bakt dagen før og står kjølig over natten. I fjor ble en del kaker ødelagt fordi kremen smeltet og rant utover. Hvis ønskelig kan pynt leveres i en boks ved siden av, så pyntes den av vaktene på Wienerkafeen.
7. klasse: Pizzaboller
Mengde: 24 stk pr. foreldrepar
8A: Salat
Mengde: 1 stor salatbolle pr. foreldrepar
8B: Muffins
Mengde: 24 stk pr. foreldrepar
9. klasse: Svelerøre i beholder med lokk
Mengde: 6 liter pr. foreldrepar
10. klasse: Pai, vegetar
Mengde: 1 langpanne pr. foreldrepar